Dobro dosli u Vrdnik

U samom centru Banje Vrdnik, udaljena svega 300m od Hotela Termal, 150m od staza zdravlja koje vode do stare vrdnicke kule i etno naselja.

Vrdnik

Mesto koje nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Rastrkano po brezuljcima i sa specificnom istorijom, ovo fruskogorsko selo ima poseban karakter. Da li nadmorska visina od 181-260m, prirodna termalna voda ili ipak samo raznolika demografska struktura, tek Vrdnik predstavlja interesantan sklop starog I novog. Istorija ovog malog mesta pocinje u davnom trecem veku i vezuje se za cara Proba, a prvi pisani dokumenti datiraju iz cetrnaestog veka. Osim pisanih svedocanstva, postojanje Vrdnika u cetrnaestom veku potvrdjuje i stara kula. Kao zastitnica i simbol nekog proslog vremena, kula “Castellum Redneck” se izdize iznad sumovitog terena i ma iz kog pravca da prilazite ne mozete da ne primetite ovu "fruskogorsku staricu".

Poseban znacaj za ovaj region ima i manastir Vrdnicka Ravanica. U njega su 1811. na Vidovdan prenete mosti kneza Lazara koje su ovde dugo pocivale. Danas se u manastiru nalazi samo jedan deo mostiju koji je izlozen u staklenoj posudi ugradjenoj u kivot. Slava manastira, Vidovdan (28. juna) je i slava sela. Na taj dan, pored svecanih obreda u manastiru, organizuju se i zabave u centru sela i to je jedinstven dan u Vrdniku kada su ulice pune raznoraznih djakonija, mirisa hrane I posetilaca pristiglih sa raznih strana. Termalna voda, cist vazduh i seoski ambijent ucinice da vas odmor bude uspesan u svako doba godine,a za prijatan boravak i ugodan san pobrinucemo se mi. Pozovite nas na 022-466-185 i rezervisite!